Εκδόθηκε η ΥΑ για τους περιορισμούς έγχυσης των σταθμών ΑΠΕ – Τι προβλέπεται για φωτοβολταϊκά, αιολικά και μπαταρίες

May 20, 2023
Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή σε ΦΕΚ η απόφαση του ΥΠΕΝ σχετικά με τους στατικούς περιορισμούς έγχυσης των ΑΠΕ (βλέπε επισυναπτόμενα).

Ανοίγει ο δρόμος για να κατασκευάσουν 500άρια φωτοβολταϊκά εκτός διαγωνισμών και εκείνοι που είχαν ήδη συμβάσεις για δύο τέτοια έργα

August 5, 2021
Νέα μικρά φωτοβολταϊκά έργα, κάτω από 500 kW, χωρίς να χρειάζεται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για κλείδωμα ταρίφας, δίνει η τελευταία τροπολογία Σκρέκα και σε πολίτες που έχουν στο παρελθόν εγκαταστήσει δύο τέτοια έργα.

Πλατφόρμα συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για διμερή πράσινα PPAs με κρατικές εγγυήσεις – Και επιδότηση για τις βιομηχανίες

July 19, 2021
Τη δημιουργία, με ευθύνη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, μιας οργανωμένης πλατφόρμας συναλλαγών για διμερείς συμβάσεις (PPAs) ανάμεσα σε μεμονωμένους παραγωγούς ΑΠΕ ή ΦΟΣΕ και σε προμηθευτές ή μεγάλους καταναλωτές, προβλέπει το Market Reform Plan που θα καταθέσει στην Κομισιόν η κυβέρνηση.

ΑΠΕ: Νομοσχέδιο-σκούπα για την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος – Ολες οι ρυθμίσεις

July 14, 2021
Μια σειρά αλλαγών στον ενεργειακό τομέα προκειμένου να λυθούν προβλήματα και να ξεπεραστούν αδιέξοδα εισάγει το νομοσχέδιο για τα απόβλητα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Τι φέρνει το «Fit For 55»: Ανατροπές παντού με 12 καινούργιους κανονισμούς σε ΑΠΕ, εξοικονόμηση, εκπομπές CO2, φορολογία καυσίμων

July 8, 2021
Τα πάνω κάτω σε όλο το φάσμα της ενέργειας, από τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, μέχρι το σύστημα εμπορίας εκπομπών CO2, τη φορολογία ενεργειακών προϊόντων και τη δασοκομία, φέρνει το νέο κοινοτικό πακέτο «Fit For 55». 

Το ΥΠΕΝ επαναφέρει τη δυνατότητα για 500άρια φωτοβολταϊκά με ταρίφες εκτός διαγωνισμού – Ένα έργο ανά ΑΦΜ για όσους δεν έχουν ήδη επενδύσει

June 16, 2021
Την αγορά των μικρών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει και πάλι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνοντας εκ νέου τη δυνατότητα σε πολίτες, να αναπτύξουν ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μικρής ισχύος (της τάξης των 400 – 500 kW), με το καθεστώς των εγγυημένων τιμών (feed in tariff).

Επενδυτές ΑΠΕ: Δεν είναι τόσο χαμηλά τα κόστη φωτοβολταϊκών, αιολικών και συστημάτων αποθήκευσης, όσο τα υπολογίζει η ΡΑΕ

June 11, 2021
Σε υψηλότερα επίπεδα από τους υπολογισμούς της ΡΑΕ αναφορικά με το κόστος των νεοεισερχόμενων σταθμών («Cost of New Entry»), τοποθετούν φορείς και επιχειρήσεις από τον κλάδο των ΑΠΕ τις δαπάνες για την κατασκευή ή τη λειτουργία καινούριων φωτοβολταϊκών και αιολικών μονάδων.

Τελική πρόταση για το πλαίσιο της αποθήκευσης από την Επιτροπή του ΥΠΕΝ – Ποιες είναι οι βασικές προβλέψεις – Τα κονδύλια που «φουσκώνουν» το επενδυτικό ενδιαφέρον

June 3, 2021
Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή του ΥΠΕΝ έχει καταλήξει σε μια ενιαία τυπολογία έργων αποθήκευσης και έχει διαμορφώσει τελικές προτάσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αδειοδότηση των σταθμών και τη συμμετοχή τους στην αγορά και στους μηχανισμούς ισχύος.
windsolar

Ρεκόρ χαμηλών τιμών στις ΑΠΕ, οφέλη για τους καταναλωτές

May 25, 2021
Στον σημερινό διαγωνισμό της ΡΑΕ έλαβαν μέρος 126 έργα, συνολικής ισχύος 1.090 MW. Ο διαγωνισμός αφορούσε τη διάθεση συνολικής ισχύος 350 μεγαβάτ σε κοινή διαδικασία, για αιολικά και για φωτοβολταϊκά, με τιμή εκκίνησης τα 53,86 ευρώ/μεγαβατώρα.

ΥΠΕΝ: Σήμερα «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ

April 27, 2021
Ένα νέο, ακόμη πιο απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ικανοποιώντας αιτήματα μεγάλων και μικρών παραγωγών.
Load More